Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Takaisin ylös

Ylös

Ei Kommentteja

Singapore, maailman siistein suurkaupunki?

Singapore, maailman siistein suurkaupunki?

| Julkaistu 12.06.2012

Yksi Aasian tärkeimmistä taloudellisista keskuksista

Singapore on yksi maailman tiheimmin asuttuja suurkaupunkeja. Pieni kaupunkivaltio sijaitsee Kaakkois-Aasiassa, pienellä saarella Malakan niemimaan kärjessä (Rajanaapurina Malesia).  Saarella asuu lähes viisi miljoonaa ihmistä, joista noin viidesosa on naapurimaista tulleita siirtotyöläisiä. Kaupunki on kiinnostava sekoitus sekä Aasialaista että Länsimaalaista kulttuuria ja siitä onkin kehittynyt yksi Aasian tärkeimmistä taloudellisista keskuksista.

Kuvagalleria


 

Jos vilkaisee karttaa niin ymmärtää nopeasti miksi Singaporen sijainti sopii hyvin satamaksi; Lyhin merireitti sekä Kiinaan että Eurooppaan kulkee Singaporen kautta.

 
Itä-Intian kauppaseuran siirtomaavirkailija Stamford Raffles purjehti Singaporejoen suulle 28. tammikuuta 1819. Alue oli tänä aikana ainoastaan suota ja viidakkoa ja alueella asui pelkästään kiinalaisia ja malaijilaisia kalastajia. Stamford Raffles onnistui kuitenkin solmimaan sopimuksen jonka avulla saarelle pystyttiin perustamaan brittiläinen kauppa-asema. Ei kestänyt kauan ennen kuin ensimmäiset intialaiset ja kiinalaiset perustivat alueelle ensimmäiset kauppakatunsa sekä varastonsa. Jos vilkaisee karttaa niin ymmärtää nopeasti miksi Singaporen sijainti sopii hyvin satamaksi; Lyhin merireitti sekä Kiinaan että Eurooppaan kulkee Singaporen kautta.

WP_000072 (3)

Kehitysmaasta moderniksi yhteiskunnaksi

Kahdenkymmenen viime vuoden aikana Singapore on muuttunut rajusti kehitysmaasta moderniksi yhteiskunnaksi. Monet ovatkin kutsuneet Singaporea Aasian tiikeriksi voimakkaan talouskasvun ja elämäntason nousun seurauksena. Tänä päivänä kaupunki on suuri, ja täynnä pilvenpiirtäjiä, hotelleja ja kauppoja. Kaikkialla on äärimmäisen siistiä. Tämä johtuu osittain maan hyvin tiukista kielloista ja niiden rikkomisesta seuraavista sakoista. Esimerkiksi roskaamisesta sakotetaan tuhat Singaporen dollaria. Myös purukumin maahaan tuonti sekä myyminen johtaa sakkoihin ja kiellettyä on myös julkinen tanssiminen, skeittaaminen sekä tupakointi väärässä paikassa. Sakkoja tulee myös varomattomasta kadunylityksestä, hissiin pissaamisesta ja julkisessa vessan vetämättä jättäminen kurittaa kukkaroa 500 dollarin verran. Vaikka monet näistä kielloista voi kuullostaa lapsellisilta niin tämä on kuitenkin johtanut siihen että Singapore on tänä päivänä yksi maailman siisteimmistä kaupungeista.

 

Singaporen tärkeimmät nähtävyydet

Singapore on kiehtova sekoitus itää ja länttä ja nähtävää löytyy useaksi päiväksi. Tärkeimmät kohteet ehtii kuitenkin käydä läpi parin päivän aikana. Tässä muutama kohde joita suosittelemme!

Chinatown

Chinatown, eli Singaporen kiinalaiskaupunginosa onvärikäs kaupunginosa josta voit löytää monta hyvää ravintolaa sekä pikkukauppaa. Tämä on myös hyvä vaihtoehto jos haluat säästää rahaa. Halvin paikka istahtaa alas ja nauttia olut on ehdottomasti Chinatown. Kaupunginosassa sijaitsee myös muutama ostoskeskus, mutta nämä ovat virkistävä muutos keskustan ostoskeskuksiin. Tarjolla on kaikkea maan ja taivaan välillä ja hinnat ovat huomattavasti edullisemmat kuin keskustan kaupoissa.

Orchard Road

Orchard Rd on iso ostoskatu, ja sen varrelta löytyy monta ostoskeskusta ja tavarataloa. Orchard Roadille pääsee myös kätevästi metrolla tai taksilla. Täältä voit löytyy paljon eri tuotteita; mattoja, vaatteita, silkkiä ja muita käsintehtyjä tavaroita.

Pikku Intia

Pikku Intia on Intialaisten oma kaupunginalue ja täältä voit myös löytää paljon hyviä ravintoloita sekä halpoja ostoskeskuksia. Alue on samantyyppinen kuin Chinatown, erona tietenkin että alueella kukoistaa Intialainen kulttuuri.

Singporen ydinkeskusta

Jos suuntaat ydinkeskustaan niin kannattaa ottaa metro pysäkille City Hall. Täältä pääsee kätevästi kävellen eri kauppoihin ja alue on täynnä pilvenpiirtäjiä ja vaikuttavia rakennuksia. Myös ydinkeskeskustasta löytyy monia kauppakeskuksia kuten Raffles City Center. Suosittelemme myös iltakävelyä lähellä rantaa, Marina Bay alueen lähistöllä. Singaporen Skyline on mahtavan näköinen iltapimeässä.

Sentosa Island

Sentosa on mahtipontinen huvipuisto sekä viihdekeskus joka on rakennettu pienelle saarelle Singaporen kupeeseen. Puistosta löytyy paljon tehtävää (perhospuisto, delfinaario, näköalatorni, zipline) ja siellä sijaitsee myös Universal Studios Singapore. Saari on myös täynnä golfratoja, hotelleja ja tänne on myös rakennettu muutama hiekkaranta. Nämä eivät siis ole luonnonrantoja mutta rannat ovat kuitenkin viihtyisiä. Hiekka on kuulemma roudattu Hawajilta saakka. Singaporessa voit siis hyvin yhdistää kaupunki- ja rantaloman mutta Sentosa sopii parhaiten päiväreissuksi koska hinnat ovat korkeat jos haluaa asua saarella.

Kirjoita kommentti