Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Takaisin ylös

Ylös

Ei Kommentteja

Bali – Indonesian helmi

Bali – Indonesian helmi

| Julkaistu 09.10.2012

Eksoottinen Bali kutsuu

Bali on saari Indonesiassa ja sijaitsee Jaavan itäpuolella. Balin saari muodostaa oman provinssinsa, jonka asukasluku on vajaat neljä miljoonaa ihmistä. Hindukulttuuri saapui saarelle 1300-luvulla ja nykypäivänä Bali on merkittävin hindulaisuuden keskus Intian ulkopuolella. Bali on tänä päivänä myös hyvin suosittu matkailukohde vaikka suurin osa väestöstä saa elantonsa maanviljelystä.

Mahtavat rannat, kauniit sademetsät ja värikäs kulttuuri, tämä on Bali. 

Bali on vuosien saatossa kehittynyt monipuoliseksi matkakohteeksi. Voit viettää Balilla rentouttavaa rantalomaa tai käydä elefanttisafareilla tai vaikka kokeilla White Water raftingiä, mahdollisuuksia löytyy siis runsaasti. Tämä on yksi Balin vahvuuksista. Jos haluatte tutustua Balin perinteiseen kulttuuriin niin suosittelemme Ubudia joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Denpasarista, jossa myös kansainvälinen lentokenttä sijaitsee.
 

Balin varjopuolet

Bali on kasvanut kovaa vauhtia ja kehittynyt Indonesian merkittävämmäksi turistikohteeksi. Tämä tarkoittaa myös sitä että turistikeskukset kuten Kuta Beach ovat täynnä turismin tuomia varjopuolia. Myyjiä on joka puolella, isoja hotelliketjuja rakennetaan ja rannat ovat täynnä roskia. Erityisesti Kuta Beach on muuttunut selvästi viime vuosina ja paikka on nykyään erityisesti Australialaisten turistien suosima biletyspaikka.

Balin parhaat puolet

Bali on kiehtova ja täysin erilainen verrattuna muuhun Indonesiaan. Suosittelemme siksi tutustumista paikalliseen kulttuuriin, esimerkiksi Ubud antaa siihen mahtavan mahdollisuuden. Täältä löydät idyllisiä majataloja jotka ovat hinta-laatu tasoltaan hyviä. Ubudista löydät myös kauniita veistoksia, patsaita, käsintehtyjä koruja ja mahtavaa paikallista ruokaa. Illalla voit nauttia perinteisistä tanssinäytöksistä. Jos mietit Baliin matkustamista suosittelemme ajankohdaksi toukokuuta, kesäkuuta tai heinäkuuta. Nämä ovat parhaat kuukaudet sään osalta. Kuiva kausi kestää kuitenkin yleensä toukokuusta lokakuuhun.

”Surfing is a way of life”

Bali on tunnettu paitsi upeista auringonlaskuistaan myös surffauksesta. Tämä aktiviteetti houkuttelee tuhansia turisteja Balille joka vuosi. Bali on siitä hyvä paikka kokeilla surffaamista, että sieltä löytyy myös aloittelijoille sopivia rantoja, joissa aallot ovat pienempiä. Vaikka Kuta Beach on monille liian meluisa paikka, niin surffaajien keskuudessa se on hyvin suosittu. Kutalla myös aloittelija uskaltautuu ulos veteen ja surffauksen alkeiskurssin saa helposti ja suhteellisen halvalla.

Muuta nähtävää Balilla

Muita tunnettuja paikkoja Balilla on Sanur, Nusa Dua, Nusa Lembongan, Amed sekä Gilin saaret, jotka sijaitsevat Lombokin vieressä muutaman tunnin laivamatkan päässä Balin pääsaarelta. Gilin saaret ovat snorklaajien suosiossa. Jos päätät suunnata Balille lomailemaan suosittelemme tutkimaan eri sivujen matkatiedot. Tässä linkki Lonelyplanetin Balin tietopläjäykseen.

 

Kirjoita kommentti